fbpx

Τα DOs and DON’Ts του Skincare

Οι συνδυασμοί του skincare που καταστρέφουν κι εκείνοι που βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας σου.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ομορφιάς αλλά και τα beauty products που κυκλοφορούν στην αγορά είναι τόσα πολλά που μπορείς εύκολα να χαθείς στην υπερπληθώρα τους. Είναι πιθανό να έχεις διαβάσει εξαιρετικές κριτικές στο διαδίκτυο για ένα προϊόν skincare ή να έχεις ακούσει τις φίλες σου να το επαινούν ενώ στην δική σου επιδερμίδα είτε να μην παρατηρείται η παραμικρή βελτίωση, είτε η όψη της να ατονεί.

Σε φαντάζομαι πολλές φορές απογοητευμένη στον καθρέφτη εξαιτίας ενός προϊόντος που πλήρωσες ακριβά και δεν έκανε όσα υποσχόταν, κι έπειτα πελαγωμένη για το επόμενο beauty product με το οποίο θα το αντικαταστήσεις. Στο σημείο αυτό είναι πολύ σημαντικό να δίνεις έμφαση στα συστατικά ενός προϊόντος πριν το προσθέσεις στο καλάθι των αγορών σου. Είναι πλέον γνωστό πως αν θέλεις να μειώσεις τις λεπτές γραμμές χρειάζεται να επιλέξεις προϊόντα με βιταμίνη C. Το σαλικυλικό οξύ καταπολεμά την ακμή ενώ η υδροκινόνη εξαφανίζει τις πανάδες και τις κηλίδες. Τι πηγαίνει, όμως, στραβά και δεν βλέπεις την πολυπόθητη αλαβάστρινη επιδερμίδα που οραματίζεσαι.

Οι ανάγκες των γυναικών, σήμερα, δεν περιορίζονται σε έναν μονάχα στόχο όσον αφορά την επιδερμίδα τους, οπότε συχνά μπαίνουν στην διαδικασία να συνδυάσουν περισσότερα προϊόντα σε καθημερινή χρήση. Τα δραστικά συστατικά είναι αυτά που καθιστούν αποτελεσματικό ένα beauty product αλλά η ανάμειξη τους μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις ή να καταστήσει, παντελώς, αναποτελεσματική την χρήση τους.

Πριν, λοιπόν, προχωρήσεις σε κάποια νέα αγορά ή τα βάλεις με την κακή σου τύχη και τις πολυεθνικές, είναι σημαντικό να ελέγξεις τις ετικέτες των προϊόντων του νεσεσέρ σου και να αποχωριστείς με βαριά καρδιά όσα αποτελούν αρνητικούς συνδυασμούς και θα έχουν επιβλαβές αντίκτυπο στην επιδερμίδα σου. Από εδώ και πέρα, μπορείς να αντικαταστήσεις όσα προϊόντα αποχωρίστηκες και να προσθέσεις όσα λείπουν από την συλλογή του skincare σου με τους πιο δραστικούς συνδυασμούς που ενδείκνυνται για τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η επιδερμίδα που επιθυμείς σου αξίζει, αρκεί να γίνει λίγο πιο προσεκτική με τις ετικέτες.

Βιταμίνη C & Ρετινόλη

H βιταμίνη C συναντάται κυρίως σε ορούς και serum ενώ η ρετινόλη σε αντιγηραντικές κρέμες. Πολλές γυναίκες συνηθίζουν να βάζουν το serum κι έπειτα να περνούν την κρέμα τους, κάθε πρωί και βράδυ. Κάτι τέτοιο είναι λάθος αν η κρέμα και ο ορός σου περιέχουν τα δύο αυτά συστατικά που λειτουργούν σε διαφορετικά PH περιβάλλοντος. Είναι σημαντικό να εφαρμόζεις το serum με την βιταμίνη C, το πρωί, για να σου προσφέρει την αντιοξειδωτική προστασία που χρειάζεσαι και το βράδυ να εφαρμόζεις την κρέμα με την ρετινόλη που καταπολεμά τις ρυτίδες ενώ κοιμάσαι.

Διάβασε τους συνδυασμούς των συστατικών που πρέπει να αποφεύγεις, αυτών που πρέπει να προτιμάς και πώς να αναλύεις τις ετικέτες των προιόντων στο blog του ishoponline.gr