fbpx

Τζίλ Δούκα & Νικόλας Ουρανός: “Ευ Ζην Τώρα!”

Το ζευγάρι των life coach, που «γεννά» bestsellers, μιλά  για το νέο του βιβλίο!

Η Τζίλ Δούκα είναι life coach, πιστοποιημένη από τον παγκόσμιο οργανισμό life coaching, και διευθύντρια της global academy of coaching με σπουδές online και στην αγγλική γλώσσα. Ο Νικόλας Ουρανός είναι relationship coach και course director του create love relationship coaching της global academy of coaching. Δεν δίστασαν να μοιραστούν με τους αναγνώστες τους την δίκη τους αληθινή ιστορία που αποδεικνύει πως κατάφεραν να φτιάξουν μια νέα ζωή για την οποία άξιζε να προσπαθήσουν. Ο Νικόλας δεν αναζητούσε την αληθινή αγάπη, βαριόταν εύκολα και πίστευε, πως αν δημιουργούσε την δίκη του οικογένεια, όλα θα ήταν διαφορετικά. Η Τζϊλ έχασε την γη κάτω απο τα πόδια της, όταν ο σύντροφος της με τον οποίο είχαν ορίσει ημερομηνία γάμου, εξαφανίστηκε και επέστρεψε σε προηγούμενη σχέση του. Οι δυο του χρειάστηκαν ένα διάστημα απομόνωσης και περισυλλογής, όταν δυο χρόνια έπειτα γνώρισαν ο ένας τον άλλο. Σήμερα, είναι συγγραφείς του βιβλίου «Αγάπη Τώρα» που αποτέλεσε international best seller του Amazon και του «Ευ Ζην Τώρα» που έγινε best seller σε μόλις 25 ημέρες.

Ποιο πιστεύετε πως είναι το μυστικό που κάνει τα βιβλία σας, τόσο γρήγορα αγαπητά στους αναγνώστες;

Τζιλ: Νομίζω πως η πραγματική αιτία είναι πως και τα δυο βιβλία είναι βγαλμένα από τον δικό μας πόνο, απ’ όλες τις δικές μας αποτυχίες και πως καταφέραμε να τις κάνουμε επιτυχίες αλλα και τις εμπειρίες των ανθρώπων με τους οποίους δουλεύουμε. Οπότε, έχουμε μαζέψει όλες αυτές τις ιστορίες κι όταν ο αναγνώστης διαβάζει τα βιβλία, βλέπει ενα κομμάτι του εαυτού του μέσα. Μπορεί να νιώσει μια σύνδεση μαζί μας και να πει «Αφού το έκανε η Τζιλ κι ο Νικόλας, μπορώ να το κάνω κι εγώ!». Επιπλέον, προσφέρουμε λύσεις! Λύσεις αληθινές, απτές, που μπορεί να τις κάνει κάποιος πραγματικότητα εύκολα, γρήγορα και να δει αποτελέσματα.

Εσείς πότε αρχίσατε να μετατρέπετε τις αποτυχίες σας σε επιτυχίες;

Νικόλας: Θέλει πάντα ένα διάστημα να δοκιμάσεις, να αποτύχεις και να απογοητευτείς σε αρκετά πράγματα στην ζωή σου και να μαζέψεις πόνο τόσο αφόρητο που να πεις, κάποια στιγμή, «Μέχρι εδώ! Κάτι άλλο πρέπει να κάνω.». Εκεί ή θα χάσεις εντελώς την πίστη σου στην ζωή και τους ανθρώπους ή θα ζητήσεις βοήθεια και θα δεις ποιοι άνθρωποι πέρασαν κάτι ανάλογο με εσένα και διάλεξαν το σωστό μονοπάτι. Θέλει δουλειά και να δεσμεύσεις χώρο, χρόνο, χρήμα και ενέργεια. Ο life coach μπορεί να είναι ο σύμμαχος που χρειάζεσαι, χωρίς να σε κρίνει, χωρίς να σου πει τι θα κανείς, ο οποίος θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις την δύναμη που κοιμάται μέσα σου!

Από τότε που γνωρίσατε το life coaching, τι άλλαξε στις ζωές σας;

Τζιλ: Ο λόγος που εγώ έγινα life coach είναι επειδή έκανα life coaching και είδα πως βρήκα λύση στο πρόβλημα που είχα θέση, σε μια συνέδρια μετά από είκοσι μέρες. Το πρόβλημα ήταν ότι ήθελα να δημιουργήσω μια επιχείρηση, δεν είχα τα χρήματα και βρήκα 25.000 ευρώ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Είδα πόσο σημαντικά αποτελέσματα έχει και σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα και είπα «Αυτό εγώ θα το πάω σε όλο τον κόσμο!». Κανένας δεν προχωράει επαγγελματικά χωρίς ο ίδιος να έχουν γίνει καλύτερος. Τα αποτελέσματα σε μένα είναι απίστευτα και με τον Νικόλα έχουμε ξεπεράσει προβλήματα που, χωρίς το coaching, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ξεπεράσει. Δεν θα ήμασταν μαζί, με απλά λόγια!

Επειδή ταξιδεύετε σε όλο τον κόσμο, τα προβλήματα των ανθρώπων είναι κοινά;

Τζιλ: Υπάρχουν διαφορετικές κουλτούρες αλλα η βάση είναι ίδια παντού. Όλοι οι άνθρωποι θέλουμε ένα πράγμα, αγάπη! Αυτό είναι που αποζητάμε, αυτό είναι που θέλουμε και κανείς δεν μας έχει εκπαιδεύσει στο πως να το δημιουργούμε. Η αγάπη ξεκινάει από μέσα κι αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του «αγάπη τώρα», ότι διδάσκει αυτό ακριβώς το μάθημα. Το «ευ ζην τώρα» μας δίνει τα εργαλεία και τις στρατηγικές για να δημιουργήσουμε την αγάπη από μέσα μας. Βάλαμε κάτω όλες τις ιστορίες από τους πελάτες μας και είδαμε ποια είναι τα πιο συχνά τους προβλήματα τα οποία βάλαμε
στο βιβλίο μαζί με τις λύσεις τους.

Επειδή μιλήσαμε για αγάπη, θα μπορούσε κάποιος να κατακτήσει το ευ ζην, ακόμη κι αν είναι μόνος του;

Νικόλας: Εξαρτάται τι ψάχνει ο καθένας. Δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για να είναι σε σχέσεις, σε ζευγάρια. Αν κάποιος είναι ευτυχισμένος μόνος του, είναι τέλειο αυτό! Εξάλλου, η περίοδος που δεν είμαστε σε σχέση είναι η καλύτερη περίοδος για να χτίσουμε την σχέση με τον εαυτό μας. Είναι μια τεράστια ευκαιρία και δεν σημαίνει πως το ίδιο άτομο, σε λίγο καιρό, δεν θα θέλει να είναι σε σχέση! Καλό είναι να μην βάζουμε στερεότυπα. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Ό, τι κάνει τον καθένα να νιώθει καλά, αυτό είναι το σωστό!