fbpx

Όσες φορές οι Simpsons προέβλεψαν το μέλλον

Κι όμως, η τρέλα της Daenerys δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Simpsons προέβλεψαν το μέλλον.

Πολύς λόγος έχει προκληθεί μετά την προβολή του 5ου επεισοδίου της 8ης σεζόν του Game of Thrones μιάς και το αποτέλεσμα δεν φάνηκε να ικανοποιεί τους fans. Κανείς δεν περίμενε την ψυχολογική μεταστροφή της Daenerys η οποία με την βοήθεια του μοναδικού εναπομείναντα δράκου της έκαψε συθέμελα το King’s Landing . Το “κανείς” βέβαια είναι πολύ σχετικό μιας κι ένα πλάνο της σειράς Simpsons κατέκλυσε το διαδίκτυο.


Στο επεισόδιο-παρωδία των The Simpsons, με τίτλο “The Serfsons”, από το 2017, οι δημιουργοί είχαν παρουσιάσει έναν δράκο να κατακαίει το Springfield και τους κατοίκους του την ώρα που η οικογένεια των καρτούν παρακολουθούσε από ψηλά. Η νέα “πρόβλεψη” των δημιουργών των Simpsons έκανε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  να παραληρούν.

Κι όμως, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι συγγραφείς της σειράς κινουμένων σχεδίων προέβλεψαν το μέλλον.

Στο επεισόδιο με τίτλο “Treehouse of Horror VIV” του 2008, ο Homer πηγαίνει για να ψηφίσει στις εκλογές όμως το μηχάνημα αλλάζει την ψήφο του από τους δημοκρατικούς στους ρεπουμπλικάνους. Κάτι παρόμοιο έγινε το 2012, όταν στη Πενσυλβάνια τα μηχανήματα μετέφεραν αυτόματα τις ψήφους του Barack Obama στον Mitt Romney.

Σε επεισόδιο του 1994, οι δημιουργοί της σειράς προέβλεψαν το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που ήρθε στο φως το 2013.

Στο 12ο επεισόδιοι της 9ης σεζόν, οι ήρωες που δεν έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον για την κηπουρική φαίνονται να παίζουν ένα παιχνίδι προσομοίωσης στον κήπο τους όπου καλούνται να φυτέψουν φυτά και άνθη. Από πολλούς θεωρήθηκε μία προοικονομία της διεθνούς εμμονής με το FarmVille που ξέσπασε 9 χρόνια μετά κυρίως από ανθρώπους που ζούσαν στις πόλεις και δεν είχαν καμία σχέση με τις αγροτικές εργασίες.

Το 1995, η Lisa επισκέπτεται μία μάντισσα η οποία έχει ένα όραμα από το 2013 με τον μελλοντικό σύζυγο της μικρής ο οποίος πραγματοποιεί φωνητική κλήση μέσα από το ρολόι του. Το 2013 η Samsung βγάζει στην αγορά το πρώτο smart watch με δυνατότητα φωνητικής κλήσης.

Το 1993, οι Simpsons προέβλεψαν έναν παρολίγον θάνατο.  Το επεισόδιο δείχνει έναν λευκό τίγρη να σκοτώνει τους θηριοδαμαστές Siegfried & Roy. Το 2003, ο λευκός τίγρης επιτέθηκε στον Roy Horn των Siegfried & Roy ο οποίος έχασε για μεγάλο διάστημα την ικανότητα κίνησης και ομιλίας.

Το 1997, ένα σκίτσο δείχνει τον Bart να είναι νεκρός χτυπημένος από τον ιό Ebola ο οποίος χτύπησε τον κόσμο το 2014 προκαλώντας πολλούς θανάτους.

Ένα χρόνο πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου της FIFA, το 2015, στο επεισόδιο 16 της 25ης σεζόν των Simpsons, ένας εκπρόσωπος της FIFA, ο οποίος στην συνέχεια συλλαμβάνεται δείχνει το εξώφυλλο ενός αθλητικού περιοδικού που μιλά για ένα μεγάλο σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο.

Παρότι πολύ βιάστηκαν να πουν πως στο πλάνο του 1995 που έδειχνε το Big Ben με ηλεκτρονικό ρολόι δεν επιβεβαιώθηκε, φαίνεται πως το παράξενο κτήριο στα αριστερά του έχει την ίδια τοποθεσία και όψη με το Shard το οποίο δεν ήταν καν στα σχέδια μέχρι το 2000.

Στην ταινία του 2017, η Lisa λέει στην March να μην μιλάει τόσο δυνατά κι εκείνη της απαντά πως δεν τους ακούει η κυβέρνηση. Στο επόμενο πλάνο φαίνονται τα γραφεία του NSA όπου χιλιάδες υπάλληλοι παρακολουθούν τις συνομιλίες όλων των αμερικανών πολιτών. Το 2013, ο Edward Snowden αποκάλυψε το κατασκοπευτικό πρόγραμμα του NSA.

To 1990, βλέπουμε το πρώτο ψάρι με τρία μάτια στην σειρά σαν επίκριση στα χημικά απόβλητα που μολύνουν τις θάλασσες. Το 2011, ψαράδες στην Αργεντινή βρήκαν στα δίχτυα τους ένα ψάρι με τρία μάτια σε μία λίμνη όπου συγκεντρώνονταν τα χημικά απόβλητα.

Σε επεισόδιο του 1997, η Lisa κρατά ένα περιοδικό όπου η ξενάγηση στην Νέα Υόρκη κοστίζει μόλις 9 δολάρια. Η τιμή εμφανίζεται δίπλα στους δίδυμους πύργους σχηματίζοντας την ημερομηνία 9/11.

Το αμερικανικό Εsquire είχε μιλήσει σχετικά με το φαινόμενο αυτό το 2016 με τον Al Jean, υπεύθυνο της animated σειράς τα τελευταία χρόνια, όταν και οι Simpsons είχαν γίνει πρώτη είδηση για τις μαντικές τους ικανότητες αναφορικά με τις τελευταίες αμερικανικές εκλογές. “Ξέρετε δεν πιστεύω πολύ στις συμπτώσεις, συνήθως υπάρχει μία λογική εξήγηση: όταν, πολλά χρόνια πριν, παρουσιάσαμε τον Donald Trump ως υποψήφιο Πρόεδρο των Η.Π.Α δεν ήταν κάτι που βγάλαμε από το μυαλό μιας και υπήρχαν βάσιμες φήμες για κάτι τέτοιο”είχε δηλώσει τότε ο Αμερικανός παραγωγός.