fbpx

Ο Χάρι κι η Νταϊάνα μέσα από τις κοινές τους φωτογραφίες

Ο πρίγκιπας Χάρι κι η μητέρα του Νταϊάνα επρόκειτο να περπατήσουν βίους παράλληλους δημιουργώντας προβλήματα στην βασιλική οικογένεια. 

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μία χαρούμενη μητέρα που είχε ιδιαίτερη σχέση με τους αγαπημένους της γιους, Ουίλιαμ και Χάρι. Δεν πρόλαβαν όμως να ζήσουν και πολλά μαζί, αφού εκείνη σκοτώθηκε στα 36 της χρόνια, όταν τα παιδιά της ήταν 15 και 12 ετών αντίστοιχα. Ο Harry για πολλά χρόνια προσπαθούσε να μην σκέφτεται τη μητέρα του για να διαχειριστεί έτσι το χαμό της. Στα 30 του όμως, λίγα χρόνια πριν, παραδέχτηκε η απώλεια της κόντεψε να τον διαλύσει. Είχαν φοβερό δέσιμο μεταξύ τους και αυτό αποτυπώνεται στις παρακάτω φωτογραφίες. Πολλοί μάλιστα αναρωτιούνται ποια θα ήταν η θέση της αδικοχαμένης πριγκίπισσας μετά την απόφαση του Harry και της Meghan Markle και την πολυτάραχη έξοδό τους από το παλάτι.

Η πριγκίπισσα κρατάει στην αγκαλιά της το μικρότερο γιο της, Χάρι ενώ βρίσκονταν στο βασιλικό σκάφος. Μάλιστα η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τον αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και άνηκε στην προσωπική συλλογή της μητέρας τους. Κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες, όπως αυτή, δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά μετά το θάνατό της με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στο ντοκιμαντέρ με θέμα την ζωή της.

Μία οικογενειακή φωτογραφία της βασιλικής οικογένειας, όπου απεικονίζεται ο Πρίγκιπας Κάρολος με την πριγκίπισσα Νταιάνα, τον Ουίλιαμ σε ηλικία δύο ετών και το νεογέννητο Χάρι. Ένα χρόνο πριν τον τραγικό θάνατο της όμορφης πριγκίπισσας, το 1996 δηλαδή το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο.

Είναι γνωστό πως τα δύο αδέλφια δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους, είναι αρκετά διαφορετικοί και αυτό φαινόταν από την παιδική τους ηλικία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτή η φωτογραφία όπου ο Χάρι, όπως συνήθιζε σε δημόσιες εμφανίσεις ήταν αρκετά ανήσυχος και ατίθασος, αγνοώντας τα χιλιάδες βλέμματα και το φωτογραφικό φακό. Αντίθετα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φαίνεται πως ταίριαξε καλύτερα στα βασιλικά του ρούχα από μικρός, ήταν αρκετά εξοικειωμένος στο ρόλο του και περισσότερο ήσυχος, μέχρι και σήμερα.

Εδώ, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Harry βρίσκονται στο Λονδίνο, στην επέτειο του κοινοβουλίου του Hyde Park, δύο χρόνια πριν το θάνατό της κι ενώ ο γιος της είναι 10 ετών. Φαίνεται η τρυφερή τους σχέση, εκείνη του κρατάει το χέρι κι εκείνος τη χαρακτηρίζει ως “η καλύτερη μαμά του κόσμου”, την κοιτάζει στα μάτια και δείχνει να μη βολεύεται και τόσο στη θέση του.

Αυτή η φωτογραφία χρονολογείται το 1983, η πριγκίπισσα είναι μόλις 23 ετών, κρατά στα χέρια της τον Ουίλιαμ ενώ είναι έγκυος στο μικρότερο γιο της, Harry. Τα δύο αδέλφια θυμούνται τη μητέρα τους να επαναλαμβάνει συχνά μία ατάκα, πως “μπορείς να είσαι όσο άτακτος θες, αρκεί να μη σε πιάσουν”.

Πέρσι ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτό το στιγμιότυπο που δείχνει τους δύο πρίγκιπες να περνούν χαλαρές στιγμές με την αείμνηστη μητέρα τους σε λούνα παρκ. Παίζουν, γελούν και οι δύο αργότερα αναφέρουν πόση χαρά μετέφερε η μητέρα τους.

6 Σεπτεμβρίου του 1997, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και Χάρι στην κηδεία της μητέρας τους, στη Μεγάλη Βρετανία. Τα δύο αδέλφια έμαθαν τα δυσάρεστα νέα από τον πατέρα τους, Κάρολο που ανέλαβε αυτό το δύσκολο έργο και οι ίδιοι αναφέρουν πως τους φρόντισε και τους προστάτευσε με τον καλύτερο τρόπο, παρά το χωρισμό με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το 1997 η πριγκίπισσα Νταϊάνα περπάτησε σε ενεργό ναρκοπέδιο στην Ανγκόλα με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα κράτη για τις χιλιάδες παιδικές ψυχές που χάνουν τη ζωή τους παίζοντας σε τέτοια σημεία. Αυτή η φωτογραφία της είχε κάνει το γύρο του κόσμου και είχε σταθεί εμβληματική για τη ζωή της, 22 χρόνια μετά ο πρίγκιπας Harry ακολούθησε τα βήματά της. Περπάτησε σε ναρκοπέδιο για τον ίδιο σκοπό, στέλνοντας μήνυμα για την απαγόρευση των όπλων και την προστασία της ζωής των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών.