fbpx

10 πράγματα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ στο γυμναστήριο!

Η Βίκυ Ζαχίλα σου δείχνει πως να «επιβιώσεις» στο γυμναστήριο!

Γυμναστήριο… Μία λέξη που μπαίνει στο λεξιλόγιό μας κάπου εδώ κοντά χρονικά. Τελειώνει η εξεταστική, πλησιάζει επικίνδυνα η άνοιξη, οι αλκυονίδες ημέρες… όλα μας οδηγούν σιγά σιγά στον δρόμο προς την πόρτα του γυμναστηρίου. Προσφορές, φυλλάδια πάνω στα καπό του αυτοκινήτου με γυμνασμένα κορίτσια, διαφημίσεις στα ραδιόφωνα είναι μερικά από εκείνα που απαρτίζουν την καθημερινότητά μας. Όλες οι καμπάνες ηχούν στον ρυθμό της φράσης «πρέπει να πας γυμναστήριο»! Ε, θα πάμε, τι θα κάνουμε! Μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς! 

Πως, ωστόσο, θα βγούμε «survivors» από το γυμναστήριο; Τι πρέπει να κάνουμε… ή μάλλον, τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε για να βγούμε «ζωντανοί» από εκείνη την αίθουσα και να μην μπαίνουμε μέσα, μαγνητίζοντας όλα τα βλέμματα επάνω μας –με την αρνητική σημασία της έννοιας φυσικά; Ας δούμε αναλυτικά τον δεκάλογο του γυμναστηρίου…

Τα 10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στο γυμναστήριο είναι τα εξής:

Κάθε φορά που τελειώνεις το σετ με τα βάρη ΜΗΝ καθρεφτίζεσαι σε έναν από τους δεκάδες καθρέφτες που υπάρχουν σε εκείνη την αίθουσα, δείχνοντας επιδεκτικά πόσο πρήστηκε ο δικέφαλος σου. Αν θέλεις, πάλι, να το κάνεις μανιωδώς, περίμενε και κάντο σπίτι. Δεν θα ξεπρηστείς μετά από μισή ώρα. Be cool! 

Όχι γυμναστήριο και μακιγιάζ! Είναι πολύ αντιφατικό, δεν το καταλαβαίνεις;;; Γίνεται να ιδρώνεις και να «τρέχει» αυτό το έρμο το makeupαπό το πρόσωπό σου; Όχι, δεν γίνεται! 

Μην αφιερώνεις χρόνο πριν πας γυμναστήριο για να αποφασίσεις τι θα φορέσεις… ακόμη κι αν σου «γυάλισε» ο γυμναστής ή η γυμνάστρια! Είναι επιτηδευμένο όλο αυτό και χτυπάει άσχημα. Ένα χαλαρό φορμάκι και ένα t-shirtείναι μια χαρά. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Όλα τα υπόλοιπα –ίδιο κολάν με μπουστάκι, κολάν με τρύπες παντού, σκαφτά σορτσάκια (και σε άντρες πηγαίνει αυτό) κοκ- είναι υπερβολή! 

Σκέψου πολύ πριν κάνεις ετήσια εγγραφή. Αφού πάλι για ένα μήνα θα πας, κρίμα δεν είναι εν καιρώ κρίσης! 

Προσπάθησε να μην πηγαίνεις γυμναστήριο 7-9 το απόγευμα. Μόνο γυμναστική δεν θα κάνεις από τον κόσμο που θα έχει. Επέλεξε πρωινές ώρες κι αν εργάζεσαι πολύ βραδινές. Εκτός αν θέλεις να μεγαλώσεις τον κύκλο γνωριμιών σου…  

Αν δεν μπορείς να βγάλεις μία άσκηση ΜΗΝ κάνεις υπερπροσπάθεια επειδή σε κοιτάζουν οι γύρω σου. Δεν θα ξαναπάς από τα κατάγματα που θα πάθεις και το ρεζιλίκι θα είναι διπλό και τετραπλό μη σου πω. 

Μην πας στο γυμναστήριο αν είσαι άρρωστος. Και για το δικό σου καλό , αλλά και για των υπολοίπων.

Μην βγάζεις κραυγές –αυτό πάει στους άντρες. Είναι αντιαισθητικό να αγκομαχάς κάτω από τη μπάρα. Μην τη σηκώνεις ρε αδελφέ αν δεν μπορείς! 

Μη μιλάς περισσότερο από όσο γυμνάζεσαι. Δεν θα γίνει δουλειά… το καταλαβαίνεις!

Μη φοράς ακουστικά και στα δύο αυτιά. Είναι τραγικό και καθόλου ευγενικό να σε ρωτάνε αν τελείωσες με το μηχάνημα κι εσύ να ακούς τέρμα μουσική στο κινητό. Αγένεια! 

Άκου τη Βίκυ και καλή αρχή : )