fbpx

To Megxit προκάλεσε βασιλικό χάος με γαλάζιο αίμα

Η αποχώρηση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle προστέθηκε στη λίστα με τα σκάνδαλα γαλάζιου αίματος και προκάλεσε χάος για ακόμη μια φορά στα βασιλικά ανάκτορα

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στο θρόνο της σχεδόν εξήντα χρόνια, τα οποία εκτός από λάμψη και κομψές εμφανίσεις, συνοδεύονται από πολλά σκάνδαλα και στιγμές που θέλει σίγουρα η ίδια να ξεχάσει. Ότι ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του Meghan Markle αποχώρησαν από τα επίσημα βασιλικά τους καθήκοντα δεν είναι νέο, όλος ο κόσμος μιλάει γι’ αυτήν την ιστορική, γενναία και πρωτόγνωρη απόφαση στα ανάκτορα της Αγγλίας.

Βέβαια, τόσο ο πρίγκιπας όσο και η σύζυγός του, έδειχναν συχνά ότι δεν χωρούσαν στα βασιλικά τους ρούχα μέχρι την ανακοίνωση για την ανεξαρτητοποίησή τους. Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δυσαρεστήθηκαν με τις εξελίξεις και πρώτη-πρώτη η βασίλισσα Ελισάβετ, αφού δε ζήτησαν καν τη συμβουλή της. Αναμένουμε τι θα προκύψει μετά από αυτήν την αποχώρηση βόμβα και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο λαμπερό ζευγάρι.

Αυτή η πρόσφατη βασιλική φρενίτιδα θα ήταν το τέλειο θέμα για ακόμα ένα κύκλο επεισοδίων της σειράς του Netflix “Τhe Crown που περιγράφει συγκρούσεις κι έρωτες εντός των βασιλικών πυλών. Δυστυχώς όμως για τους φανατικούς των βασιλικών εξελίξεων, η σειρά αυτή δεν αγγίζει σύγχρονα θέματα, έτσι όλο το σίριαλ με πρωταγωνιστές το πριγκιπικό ζεύγος δεν θα το δούμε σε κάποιο επεισόδιο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ βέβαια είναι συνηθισμένη στο να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, αφού από την αρχή του γάμου της είχε να αντιμετωπίσει την αδυναμία του συζύγου της, Φιλίππου στο γυναικείο φύλο. Τα παραστρατήματά του, ήταν για χρόνια το αγαπημένο θέμα της αυλής και των μέσων ενημέρωσης.

Η αδερφή της βασίλισσας, Μαργαρίτα εκτός από ιδιαίτερα όμορφη, υπήρξε και ιδιαίτερα έντονη προσωπικότητα. Είχε ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο, όταν ερωτεύτηκε τον παντρεμένο και αρκετά μεγαλύτερο Peter Townsed και σύναψε σχέση μαζί του. Μπορεί εκείνος να χώρισε και να ζήτησε σε γάμο την όμορφη πριγκίπισσα, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ αποδεκτό από το παλάτι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει περάσει πολλά δεινά, αφού έχει δει τρία από τα τέσσερα παιδιά της να παίρνουν διαζύγιο. Αρκετά ταραχώδες ήταν το διαζύγιο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, Diana, η οποία είχε δηλώσει ότι «υπήρχαν τρεις σ’ αυτόν το γάμο», εννοώντας τη σχέση του Πρίγκιπα Κάρολου με την Καμίλλα, την οποία τελικά εκείνος παντρεύτηκε. Έτσι, έγινε ο πρώτος Βασιλιάς που παντρεύτηκε για δεύτερη φορά και ταυτόχρονα επισφράγισε το σκάνδαλο. Βέβαια και ο θάνατος της Πριγκίπισσας σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο Παρίσι το 1997 έχει αφήσει μέχρι και σήμερα πολλά ερωτηματικά.

Ο πρίγκιπας Harry μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο παρελθόν, σχετικά με τον τρόπο που επέλεγε να διασκεδάσει. Η συμπεριφορά του δεν ταίριαζε στους βασιλικούς κανόνες, με αποκορύφωμα το πάρτι στο Las Vegas και τις γυμνές φωτογραφίες του ίδιου που κυκλοφόρησαν όταν ήταν 25 ετών.

Βέβαια τα προβλήματα με τον Harry δε σταματούν εκεί, καθώς δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον αδερφό του Ουίλιαμ και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Ειδικά τώρα με την απόφαση του αδερφού του, ο ίδιος δηλώνει πως είναι πολύ απογοητευμένος και δεν μπορεί πια να τον καταλάβει καθόλου.

Φαίνεται πως το βασιλικό ζευγάρι είναι ιδιαίτερα ανήσυχο, αφού δεν πέρασε απαρατήρητη η απουσία του πατέρα της Meghan από το γάμο τους. Η δικαιολογία δεν έπεισε κανέναν και μέχρι σήμερα οι σχέσεις τους δεν έχουν αποκατασταθεί, αφού φαίνεται πως ο μπαμπάς της Δούκισσας δεχόταν χρηματικές αμοιβές για να διαρρέει προσωπικές φωτογραφίες του ζευγαριού.

Ολοκληρώνοντας τη λίστα με τα σκάνδαλα, δε θα μπορούσε να λείπει η φιλία του πρίγκιπα Andrew με τον Jeffrey Epstein, που κατηγορήθηκε για δίκτυο σεξουαλικής εκμετάλλευσης κοριτσιών. Όλα ξεκίνησαν όταν δόθηκε στον τύπο μια φωτογραφία του «αγαπημένου γιου της Βασίλισσας», στην οποία φαινόταν να έχει αγκαλιά ένα κορίτσι 17 χρονών. Εκείνη υποστήριξε πως την πίεσε να κάνει σεξ μαζί του, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ήταν προϊόν μοντάζ. Η φιλία πάντως διακόπηκε και ο πρίγκιπας Andrew παραιτήθηκε από τις δημόσιες υποχρεώσεις του.