fbpx

To Tzaki ‘Ho γιόρτασε 3 χρόνια

Το Tzaki ‘Ho Country Eating στον Χορτιάτη έκανε γενέθλια μ’ ένα υπέροχο μενού για τους λάτρεις του κρέατος. 

Το βράδυ της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου, ανεβήκαμε μέχρι τον Χορτιάτη για να γιορτάσουμε μαζί με το Tzaki ‘Ho Country Eating τα τρία χρόνια που πρωταγωνιστεί στην εστίαση της πόλης. Ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Νυφούδης,  μπορεί να υπερηφανεύεται πως το Tzaki ‘Ho συγκαταλέγεται στα 100 κορυφαία εστιατόρια της χώρας και μάλιστα στα 10 καλύτερα εστιατόρια για κρέας.

Στο μενού που επιμελήθηκε η executive chef, Στέλλα Σπανού, όλα ξεκίνησαν μ’ ένα πιάτο καλωσορίσματος, βελουτέ σούπα από φασόλια Πρεσπών με κομματάκια από χωριάτικο λουκάνικο που συνοδεύτηκε από απόσταγμα Μούχταρο του Κτήματος Μουσών.

welcome

Το πρώτο ορεκτικό έφερε την ονομασία “Μελιτζάνα αλλιώς” και ταίριαξε υπέροχα με την μαλαγουζιά “Celini 2018” από το Κτήμα Τσικρικώνη. Το δέυτερο ορεκτικό είχε να βασικό συστατικό την μοσχαρίσια γλώσσα με αρωματικά βότανα, λεμόνι και ανθό αλατιού που έφτασε στο τραπέζι μας με μούχταρο Syrah, Amuse 2018, από το Κτήμα Μουσών.

melitzana

Η σαλάτα δεν θύμιζε τίποτα το συνηθισμένο και δικαιολογούσε το όνομα της αποδομημένης σπανακόπιτας. Φρέσκο σπανάκι με μανιτάρια και σκέπαστρο από φύλλο κρούστας και κατσικίσιο τυρί δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις κλασικές επιλογές. Ένα ποτήρι ξινόμαυρο, Veranda 2008, από το Κτήμα Ασλάνη, ικανοποιούσε με τον καλύτερο τρόπο την γεύση όσο και την όσφρηση.

Οι καλεσμένοι είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τριών εναλλακτικών για το κυρίως πιάτο. Αγριογούρουνο στιφάδο, μοσχαρίσια μάγουλα με χειροποίητο κους κους και χυλοπίτες με κεφτεδάκια μαύρου χοίρου σ’ έβαζαν σε δίλημμα, αν κι όπως αποδείχτηκε ήταν όλα τους υπέροχα. Το κυρίως πιάτο συνοδεύτηκε με το Cabernet Sauvignon, Γήοινος 2016, από το Κτήμα Τσικρικώνη.

taliateles

Το γλυκό έκλεισε με εκπληκτικό τρόπο την μοναδική βραδιά. Η κολοκύθα σε μορφή πανακότας με το κρατσανιστό φύλλο, το σιρόπι και το γαρύφαλλο έδωσαν νέα πνοή αλλά και γεύση στην παραδοσιακή κολοκυθόπιτα. Το μοσχάτο Λήμνου, Salome, του Κτήματος Γκάραλη σήμανε το φινάλε μιας νύχτας με γαστρονομικό ενδιαφέρον κι όμορφη ατμόσφαιρα.

Tzaki ‘Ho • Country Eating: Δράγου 2, Χορτιάτης, Τηλ. 2310349266.

 Λευτέρης Βουτσάς 

Φωτογραφίες: Κατερίνα Γεωργιάδου (Hunger Dates)