fbpx

Χριστούγεννα μαζί με τους “Les Au Revoir”

Το αγαπημένο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης έχει χριστουγεννιάτικο video clip.

Οι Les Au Revoir είναι ένα μουσικό τρίο από την Θεσσαλονίκη που αγαπάει να ακούει και να διασκευάζει με ένα μοναδικό τρόπο συνθέσεις παλαιότερων εποχών. Το συγκρότημα αποτελείται από τον Λεωνίδα Αναγνώστου στην ακουστική κιθάρα, απόφοιτο τζαζ κιθαρίστα του Σύγχρονου Ωδείου με πολυάριθμες συμμετοχές σε συγκροτήματα της πόλης. Τον Κώστα Καραμήτσο, στα πλήκτρα και στις παραγωγές,  με πολυετή εμπειρία στην μουσική τεχνολογία, παραγωγή και επίσης πολυάριθμες συμμετοχές σε συγκροτήματα της πόλης και τέλος την Αλεξάνδρα Μπουνάτσα που είναι η φωνή των Les Au Revoir και έχει σπουδές στο κλασσικό τραγούδι, τον χορό και το θέατρο σε Ελλάδα και Αγγλία.

Πως πήρατε την απόφαση να φτιάξετε το συγκρότημα;

Είμαστε κι εμείς παιδιά της γενιάς του Διαδικτύου. Το διαδίκτυο το οποίο βοηθάει να προβάλλονται οι νέοι καλλιτέχνες. Έτσι μια μέρα το 2013, μετά από κάλεσμα της Plus Rec και του Χάρη Πρώιου (μάνατζερ και παραγωγός των Les Au Revoir) στην Αλεξάνδρα άρχισε να γεννάται αυτό που σήμερα είμαστε! Ένα συλλογικό δημιούργημα που χτίστηκε με την προσωπικότητα του καθενός.

Ποιο είναι το ξεχωριστό στοιχείο που κάθε μέλος προσφέρει στην ομάδα;

Είμαστε και οι τρεις μας διαφορετικοί στις μουσικές μας επιρροές, αλλά και σαν χαρακτήρες. Ο Λεωνίδας μέσα από τις τζαζ μουσικές καταβολές του, δίνει αυτό ακριβώς το στοιχείο στο άκουσμα των Les Au Revoir. Εγώ (Αλεξάνδρα) έχω κλασσικές και λάτιν επιρροές και το λάτιν άκουσμα είναι πλέον ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη μουσική μας τόσο δισκογραφικά όσο και στις  ζωντανές μας εμφανίσεις. Ο Κώστας είναι ο συνδετικός κρίκος αυτών, προσθέτοντας φυσικά το δικό του λιθαράκι που είναι η ηλεκτρονική μουσική!

Πως θα χαρακτηρίζατε το ύφος της μουσικής σας;

Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε με ακρίβεια εμείς  τον ήχο μας. Σημασία για εμάς έχει να μας αρέσει αυτό που δημιουργούμε και παρουσιάζουμε. Το ύφος της δισκογραφίας μας είναι ρετρό μιας και διασκευάζουμε αγαπημένα κλασσικά τραγούδια του παρελθόντος. Αλλά μέσα σε αυτές τις διασκευές πιστεύουμε ότι ο ανοιχτόμυαλος ακροατής μπορεί να διακρίνει διάφορες επιρροές και μουσικά είδη. 

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα χριστουγεννιάτικο βίντεο κλιπ.

Η σχέση μας με τα Χριστούγεννα είναι πιο στενή από οποιαδήποτε άλλη γιορτή του χρόνου. Ίσως ο ήχος μας, ίσως η προσωπική αγάπη του καθενός γι’ αυτές τις μέρες ή ίσως η μελαγχολία που τις γιορτές τις περνάμε τις περισσότερες φορές λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων  μακριά από τους αγαπημένους μας. Μας δημιουργήθηκε η ανάγκη να ζήσουμε ακόμα πιο έντονα και όμορφα αυτό το γιορτινό κλίμα μέσα από την δημιουργία μουσικής. Το «Χριστούγεννα Μαζί» είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε δίπλα στο στολισμένο δέντρο κάποια Χριστούγεννα 3 Χρόνια πριν τρώγοντας μελομακάρονα. Πέρσι λοιπόν και μετά την παρουσίαση του δίσκου μας τον Οκτώβριο του 2017 σκεφτόμασταν τι θα ετοιμάσουμε σαν  project για τα Χριστούγεννα (καθώς κάθε χρόνο αυτή την περίοδο είχαμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αφιερωμένο σε κλασσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια). Έτσι έπεσε στο τραπέζι να πειραματιστούμε σε ένα τελείως δικό μας τραγούδι και όχι σε διασκευή. Αυτό και έγινε. Το «Χριστούγεννα Μαζί» κυκλοφόρησε επίσημα πριν ένα χρόνο σε στίχους και μουσική, για πρώτη φορά των Les Au Revoir και μετά την επιτυχημένη του πορεία αποφασίσαμε φέτος να το ντύσουμε και με μια πολύ όμορφη εικόνα, το video clip του!

Μπορεί ένα συγκρότημα να κάνει εξίσου μεγάλα πράγματα με έδρα την Θεσσαλονίκη;

Η αλήθεια είναι ότι ένα συγκρότημα που δημιουργεί και δραστηριοποιείται στην Αθήνα μπορεί να έχει περισσότερες ευκαιρίες και επιλογές. Αρκετοί συναυλιακοί χώροι, πολλές μουσικές σκηνές και συγκέντρωση των media. Από την άλλη η δύναμη του διαδικτύου που αποτελεί το κύριο μέσο διάδοσης της μουσικής, σίγουρα έχει βοηθήσει πολύ. Εμείς νοιώθουμε ευγνώμονες και ευχαριστούμε καταρχήν την πόλη μας που μας έχει στηρίξει τόσο πολύ και με την δύναμη που μας έχει δώσει έχουμε καταφέρει να ταξιδεύσουμε με την μουσική μας από το ένα άκρο της Ελλάδος στο άλλο. Γνωρίζουμε ότι στην μουσική η σκληρή δουλεία και η υπομονή κάποια στιγμή αμείβεται, με σταθερά βήματα και επιμονή προσπαθούμε μέρα με την μέρα να μεταφέρουμε την αγάπη μας για την μουσική σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.

Έχετε κάνει πολλές συνεργασίες με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου της μουσικής, θυμάστε κάποιον χαρακτήρα που ξεχωρίσατε ή κάποια συμβουλή που σας έμεινε; 

 Από όλες τις συνεργασίες μας, μάς έμεινε κάτι τελείως διαφορετικό από έναν άνθρωπο απλά ή μια συμβουλή. Μας έμεινε ο τρόπος που μας αντιμετώπισαν. Ο άκρως επαγγελματικός τρόπος, αλλά κυρίως το βήμα που μας έδωσε ο εκάστοτε καλλιτέχνης στο πρόγραμμα του για να παρουσιάσουμε αυτό που είμαστε και τους ευγνωμονούμε τον κάθε έναν ξεχωριστά. Καμία φορά δεν χρειάζεται να πεις, αλλά να κάνεις!Πως εξηγείτε την αγάπη του κόσμου στο retro και το vintage;

Πως εξηγείτε την αγάπη του κόσμου για το retro και το vintage;

Είχε ξεκινήσει σαν μια τάση της εποχής πριν από μερικά χρόνια, αλλά εξελίχθηκε μάλλον σε ανάγκη. Ανάγκη ίσως να θυμηθούμε τις ρίζες μας, ανάγκη να ανατρέξουμε σε κάτι σίγουρα καλό και γνωστό,  μπορεί σε κάτι κλασσικό, σε κάτι που σίγουρα άρεσε σε γενιές παλαιότερες άρα θα αρέσει και σ’ αυτήν. Το να γεννηθεί ένα είδος μουσικής μέσα από την ένωση πολλών άλλων διαφορετικών είναι και αυτό κάτι το καινούργιο. Σίγουρα ο κόσμος έχει την ανάγκη να ακούει γνώριμους ήχους ή απλά έχει χάσει το κουράγιο για την αναζητήσει του νέου. 

Που θα σας βρούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τι ετοιμάζετε για την νέα;

Αυτή την περίοδο θα μας βρείτε στο πλευρό της Πέγκυς Ζήνα στο Barbarella live party  στην Θεσσαλονίκη όπου σας έχουμε ετοιμάσει το πιο κεφάτο, διαφορετικό αλλά και γιορτινό πρόγραμμα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Παράλληλα μπορείτε να μας βρείτε σε ζωντανές μας εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και να τις πληροφορηθείτε μέσα από τα social media. Παράλληλα αυτό τον καιρό είμαστε στο στούντιο όπου ετοιμάζουμε το νέο concept album μας με έναν δημιουργό έκπληξη!