fbpx

Τα αρώματα του Καλοκαιριου

To Καλοκαίρι έχει το δικό του άρωμα!

Αν βρίσκεσαι μπροστά από την συλλογή των αρωμάτων σου και το μόνο που βλέπεις είναι άδεια γυάλινα μπουκαλάκια με ελάχιστες εναπομείνασες σταγόνες, τότε αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη για ν’ αναζητήσεις το άρωμα που θα σε συντροφεύσει καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Αν πάλι ανήκεις σ’ εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που φοράνε το ίδιο άρωμα εδώ και δεκαετίες, ήρθε η ώρα να σου πω, πως το άρωμα έχει να κάνει με τις αισθήσεις κι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στην άποψη που θα σχηματίσει ένας άγνωστος για εμάς. Βάζω στοίχημα πως δεν έχεις μείνει ο ίδιος άνθρωπος εδώ και τόσα χρόνια κι αυτή την εξέλιξη πρέπει να αποπνέει και το άρωμα σου. Δεν λέω, φυσικά, να αλλάξεις τις μυρωδιές που αγαπάς. Άλλωστε όπως λένε κι οι Γάλλοι, για γούστα κι αρώματα δεν γίνεται λόγος. Δεν είναι, όμως, κάπως αντιφατικό να επιλέγεις ένα πικάντικο χειμερινό άρωμα φορώντας το μπικίνι σου στην παραλία; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακαλύψεις την βάση του αγαπημένου σου αρώματος και να αναζητήσεις διάφορες παραλλαγές του από τις διεθνείς εταιρείες. Είναι σίγουρο όμως ότι γνωρίζεις τα συστατικά του αρώματος σου;

10 TIPS ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΟΧΗ

1. Μην αλλάζεις άρωμα όταν παύεις να το μυρίζεις! Αυτό σημαίνει απλά πως έχεις συνηθίσει την μυρωδιά. Οι υπόλοιποι σε θεωρούν εξίσου μοσχοβολιστό όσο παλιά.
2. Μην δοκιμάζεις περισσότερα από τρία αρώματα την ίδια ημέρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμη κι αν τα ψεκάσεις σε διαφορετικά σημεία, η αίσθηση της όσφρησης σου έχει διαταραχθεί.
3. Αν θέλεις να καθαρίσεις την όσφρηση σου ανάμεσα από τις δοκιμές αρωμάτων, βάλε στην τσάντα σου κόκκους καφέ και μύρισε τους.
4. Οι γιαγιάδες μας έβαζαν βαζελίνη στις περιοχές του σώματος όπου ψέκαζαν το άρωμα τους.
5. Στάματα να ψεκάζεις από μακριά και στο αέρα. Αυτή η συνήθεια μπορεί να αυξάνει ελάχιστα την διάρκεια αλλά περισσότερη από την μισή ποσότητα καταλήγει οπουδήποτε αλλού εκτός από πάνω σου. Είναι πιο αποτελεσματικό να ψεκάσεις ξανά ή να ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου έδωσα για μέγιστη διάρκεια.
6. Φύλαξε το άρωμα σου μακριά από ζεστά περιβάλλοντα. Ένα δροσερό και σκιερό μέρος είναι ιδανικό για το σπίτι ενώ αν το έχεις μέσα στην τσάντα σου φρόντισε να μην την χτυπάει ο ήλιος.
7. Αν θέλεις να μυρίζεις πάντα όμορφα, δεν χρειάζεται να το παρακάνεις. Είναι φορές που η υπερβολή κάνει τους γύρω σου να μην μπορούν να πάρουν ανάσα. Αν έχεις αγοράσει ένα άρωμα επώνυμης και αξιόπιστης εταιρείας, βρες το είδος του αρώματος σου και ψέκασε όσο συχνά λέγεται πως διαρκεί η κατηγορία του. Αν παραδείγματος χάρη, το άρωμα σου είναι eau de parfum, ανά πέντε ώρες είναι η ιδανική συχνότητα.
8. Το άρωμα σου δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτό σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου. Αυτό τουλάχιστον δηλώνουν οι κορυφαίοι αρωματοποιοί.
9. Ψέκασε με άρωμα την χτένα των μαλλιών σου! Προσοχή, όμως, μην το παρακάνεις γιατί η αλκοόλη είναι εχθρός της τρίχας.
10. Σταμάτα να τρίβεις τους καρπούς σου, όταν βάζεις άρωμα. Αυτή η κακιά συνήθεια προκαλεί θερμότητα κι αντί να αυξήσει την ένταση του αρώματος, το βοηθά να εξανεμίζεται.

Διάβασε την συνέχεια του άρθρου και μάθε για τα  είδη, τις οικογένεις και τα στρώματα του αρώματος στο ishoponline.gr

Απάντησε στις ερωτήσεις του quiz για να βρεις το άρωμα που θα αγοράσεις φέτος το καλοκαίρι!