Best Seller Dishes

To DT βρήκε για σένα τα οκτώ καλύτερα πιάτα των καλοκαιρινών μενού των εστιατορίων της πόλης που αξίζει να δοκιμάσεις.

Ο Αύγουστος είναι γεγονός κι εσύ έχεις περισσότερο χρόνο αλλά και διάθεση να συναντήσεις του αγαπημένους σου φίλους και να διευρύνεις τους γαστρονομικούς σου ορίζοντες. Φέτος, τα εστιατόρια της πόλης έχουν ανανεώσει τα καλοκαιρινά μενού τους και οι σεφ μοιάζουν να έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους. Ποιες είναι, όμως, οι οκτώ γεύσεις που ξεχωρίζουν στους καταλόγους; Ποια είναι τα οκτώ πιάτα που έχουν γίνει best seller και αξίζει να δοκιμάσεις από τα value for money μέχρι τα gourmet εστιατόρια;

Λαβράκι Ταρτάρ – Αμβροσία

Το concept του εστιατορίου «Αμβροσία», που βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency Thessaloniki», συνδυάζει τις παραδοσιακές γεύσεις με την μοντέρνα κουζίνα. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο παράδειγμα από το πιάτο που αγαπήθηκε όσο κανένα φέτος το καλοκαίρι και ταιριάζει έντεχνα το πράσινο τζατζίκι με το λαβράκι ταρτάρ, το μαύρο σκόρδο και την κρέμα αγγουριού.

Αμβροσία του Hyatt Regency Thessaloniki: 13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας, Τηλ. 231 040 1234

Βουβαλίσιος καβουρμάς – Tzaki ‘Ho | Country Eating

Το ορεκτικό του «Tzaki ‘Ho» έχει ξεχωρίσει και έχει λάβει εξαιρετικά θετικά σχόλια και κριτικές. Ο βουβαλίσιος καβουρμάς με αυγό ποσέ, τσίλι γραβιέρα και καρπάτσιο μαύρης τρούφας Χαλκιδικής έχει καταστεί το αγαπημένο πιάτο των θαμώνων του εστιατορίου που βρίσκεται στο Χορτιάτη. Το μενού του εστιατορίου έχει δημιουργηθεί υπό την καθοδήγηση του νεαρού chef Αλέξανδρου Πέγιου και ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την country εμπειρία που προσφέρει το «Tzaki ‘Ho».

Tzaki ‘Ho | Country Eating: Δράγου Αποστόλου 2, Χορτιάτης, Τηλ. 231 034 9266

Montecristo – Ypsilon

To «Montecristo» είναι ένα κλασσικό combo πιάτο με ζαμπόν, τυρί cheddar, κρόκο αυγού, κρέμα γάλακτος, άχνη και μαρμελάδα βερίκοκο. Ο απρόσμενος αυτός συνδυασμός έχει γίνει ανάρπαστος στο «Ypsilon» το οποίο αναμένεται να ανανεώσει το μενού στις αρχές Σεπτέμβρη μετά την νέα συνεργασία του με τον Βασίλη Χατζόπουλο που γνωρίσαμε στο «Master Chef».

Ypsilon – Τέχνες & Ψυχαγωγία: Εδέσσης 5, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 231 053 0480

Φιλέτο Συναγρίδας – Marea Sea Spirit

To «Marea» είναι ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Με minimal και ήπια classy αισθητική και σύγχρονη διακόσμηση στην πιο urban γωνία της πόλης, σερβίρει γεύσεις από λαχταριστό καρπάτσιο και ταρτάρ καραβίδας με φρούτα του πάθους έως μανέστρα με γαρίδες και μπακαλιάρο πρασοσέλινο. Εκείνο, όμως, το πιάτο που μπόρεσε να αναδειχθεί από το καλοκαιρινό μενού είναι το φιλέτο συναγρίδας με πουρέ σελινόριζας.

Marea Sea Spirit: Λώρη Μαργαρίτη 13, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 231 025 7696

Pancakes με φρέσκα φρούτα – Canteen

Το «canteen» αποτελεί ένα μεσογειακό εστιατόριο σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Εκείνο, όμως, που το έκανε να ξεχωρίσει ήταν το one of a kind brunch που σερβίρει και τα μαγευτικά γλυκά του. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη πως το best seller πιάτο του είναι τα pancakes με φρέσκα φρούτα, sour cream και maple syrup, δηλαδή σιρόπι σφενδάμου.

Canteen: Δημ. Γούναρη 7, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 231 022 8520

Risotto με σπαράγγια – Local Thessaloniki

To risotto με σπαράγγια, ψητό σκόρδο και λάδι λευκής τρούφας του  «local» είναι ένα all time classic πιάτο που αποτελεί must για τους επισκέπτες του εστιατορίου και τον Χειμώνα και το Καλοκαίρι και βρίσκεται στον κατάλογο του εστιατορίου από την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του. Το πιάτο μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με την ποικιλία ετικετών από λευκά κρασιά που έχει στην διάθεση του το εστιατόριο.

Local Thessaloniki: Παλαιών Πατρών Γερμανού 16, Τηλ. 2310 223307

Ταρτούφο- Frutti Di Mare

Το «Frutti Di Mare» είναι ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια στο κέντρο της πόλης που αγαπά τα θαλασσινά και κυρίως τις γαρίδες σερβίρει από fish & chips και παραδοσιακούς μεζέδες έως γκουρμέ πιάτα. Από το καλοκαιρινό μενού του «Frutti Di Mare» εκείνο που αγαπήθηκε περισσότερο απ’ όλα στον κατάλογο και μονοπώλησε τις παραγγελίες των θαμώνων ήταν η μοναδική γαριδομακαρονάδα ταρτούφο με λάδι τρούφας. Η γαριδομακαρονάδα παίρνει την τελική της μορφή στο τραπέζι σου αναμειγνύοντας μπροστά στα μάτια σου τα υλικά από τα οποία αποτελείται που δεν είναι άλλα από μακαρόνια λιγκουίνι, γαρίδες, μανιτάρια porto bello, λάδι τρούφας, παλαιομένη παρμεζάνα και extra παρθένο ελαιόλαδο.

Frutti Di Mare: Κομνηνών 20, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 231 023 9100

Παστιτσάδα Αστακού – Duck Private Cheffing 

Tο «Duck» άνοιξε τον Μάρτιο του 2014 και από τότε έχει κερδίσει όσους αγαπούν το εκλεκτό φαγητό στην Θεσσαλονίκη. Η ιδιοκτήτρια και σεφ του εστιατορίου, Ιωάννα Θεοδωρακάκη, πηγαίνει καθημερινά στην αγορά και διαμορφώνει το καθημερινό μενού από τις καλύτερες πρώτες ύλες που βρίσκει στα μαγαζιά. Έτσι προέκυψε και το best seller πιάτο του καλοκαιρινού μενού του «Duck», παστιτσάδα αστακού με κοφτό μακαρονάκι, τοματίνια και φρέσκο βασιλικό.

Duck Private Cheffing: Χάλκης 3, Πατριαρχικά Πυλαίας, Τηλ.231 551 9333

(Όπως δημοσιεύτηκε στο Down Town Magazine)